12 април – Международен ден на авиацията и космонавтиката.

61 години от първия полет на човек в Космоса – Юрий Гагарин!
Традиционно и тази година бе отбелязан 12 април – ден на космонавтиката.
Ученици от 7 и 10 клас изработиха табла, макети и рисунки на тема Космос.
Гората е нашето богатство! Тя е дом, майка, природа, гората е вечния извор на живот. Заедно с всичките си чудеса, вековните дървета и красивите зелени гледки, тя е символ на величественост, чистота, любов и реалност!🐿🦅
🌲🌲🌲По случай седмицата на гората (4-10 април), учениците от ХБ клас изготвиха табла, а Авушка Моллова и Али Бирков изляха своите мисли в стихотворения, посветени на гората!🌲🌲

29 март се отбелязва като ден на физиката. Днешният ден се празнува от представителите на най-фундаменталната наука, дала на света множество открития. Великите физици са толкова много и всяко от техните открития и изобретения е съществена част от съвременния свят. Да се определя кое е най-важното и най-ценното е невъзможно – всяко следващо откритие във физиката е направено благодарение на някакво предходно и е свързано поне с още едно. Ученето става лесно, когато е забавно и интересно!

Ученичката Ава Дурлева от 5 а клас взе участие в конкурс за есе, стихотворение и рисунка, посветен на 100 години от рождението на Вела Пеева - патрон на Велинград.
Тя бе наградена с предметна награда и грамота!

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Всяка година се акцентира върху различни аспекти. Темата за 2022 година е „Подземните води”.

 Подземните води са невидими, но въздействието им е видимо навсякъде. Извън погледа ни, под краката ни, подземните води са скрито съкровище, което обогатява живота ни. В най-сухите части на света това може да е единствената вода, която хората имат. Учениците от СУ „Христо Смирненски“ представиха своите проекти, рисунки,  макети и презентации. Те показаха своята съпричастност към проблема с опазване и съхраняване чистотата на питейната вода.

 

 

 

Средно училище "Христо Смирненски" чества Трети март - 144 години от Освобождението на България!

Учениците от нашето училище изнесоха музикално-литературна програма, свързана с този паметен ден! На този ден се прекланяме пред всички знайни и незнайни герои, които обрекоха живота си за една свята кауза – Освобождението на България!

Поклон пред подвига ти, Апостоле!

На 19 февруари 2022 г. се навършват 149 години от обесването на един от най-смелите и велики герои на България. Оставил най-трайно влияние върху съзнанието на всеки българин, Васил Левски е посветил живота си на родината.
Под ръководството на своите учители, възпитаници на СУ "Христо Смирненски" с. Света Петка рецитираха стихове, пяха песни, танцуваха и изготвиха табла, посветени на живота и делото на Апостола.